Cetaphil Baby Ultra Moisturising Bath & Wash

Product Details

Rebalances skin pH. This Ultra Moisturising Bath & Wash blends 1/3 moisturiser with soothing aloe vera into a rich, lathering wash.

  • Gently cleanses baby’s skin delicate skin without drying
  • Tear free, soap free formula and pH balanced
  • Contains 1/3 moisturiser with soothing aloe vera
  • Leaves skin soft and clean
  1. Avatar

    nadnod94
    22 reviews

    Good for sensitive skin

    5 out of 5, reviewed on July 8, 2019

    I used it for my newborn and have love ir ever since as it does not dry up my baby skin or irritate it. I love the smell after every bath. Plus it leave my baby skin healthy and mosturize

    5
  2. Avatar

    rozaliaalik56
    100 reviews

    Sesuai untuk bayi berkulit sensitif

    5 out of 5, reviewed on November 1, 2018

    Untuk anak ibu yang mempunyai masalah kulit sensitif, Cetaphil Baby Ultra Moisturising Bath & Wash ini adalah produk yang terbaik patut ibu cuba. Pada mulanya saya buntu untuk guna produk yang mana sebab sebelum ni saya pernah beli sabun mandi organik masih juga sensitif dengan kulit anak saya sehingga lah ada yang rekomen produk cetaphil. Setelah mencubanya saya memang sangat berpuas hati. Ia tidak lah terlalu berbuih, baunya juga wangi. Memberi keselesaan kepada anak ketika mandi. Anak saya pun suka. Cuma harganya agak mahal, tapi setanding dengan kualitinya ?

    5
  3. Avatar

    LiyanaD68
    6 reviews

    Moisturizing

    4 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    New to this. Now using the second bottle. I don’t like the packaging so need to transfer it to another bottle. But the bath and wash very moisturizing, reducing my child’s dry skin.

    4
  4. Avatar

    icesy50930
    1 reviews

    非常棒的

    5 out of 5, reviewed on August 11, 2018

    非常棒的 我小女兒用了皮膚好多了

    5
  5. Avatar

    liyana7791
    4 reviews

    Best smell

    5 out of 5, reviewed on August 6, 2018

    Best for my baby skin. The smell is so nice.
    You should tried. Cetaphil is the best

    5
  6. Avatar

    liyana7791
    4 reviews

    Best smell

    5 out of 5, reviewed on August 6, 2018

    I love the smell is so nice. It suits my baby skin very well.

    5
  7. Avatar

    Syafiq08
    2 reviews

    Melembapkan dan menghilangkan rasa tidak selesa

    5 out of 5, reviewed on May 16, 2018

    Saya telah mencuba Cetaphil Moisturising Bath & Wash pada kedua-dua anak saya. Selepas menggunapakai sabun ini kelihatan anak saya sangat selesa. Disamping itu, sabun ini juga mengeluarkan buih yang banyak walaupun hanya sedikit titisan. Ini juga membantu saya dalam mengguna pakai sabun dengan lebih cermat. Kelebihan sabun ini terutama pada bayi atau kanak-kanak ezcema adalah sabun ini mesra dan menjadikan kulit lebih licin dan selesa. Selain itu sabun ini juga tidak mengadungi paraben, mineral oils and animal origin ingredients. Sabun ini amat sesuai untuk semua lapisan umur terutama kanak serta yang berkulit sensitif.

    5
  8. Avatar

    Lynette120298
    3 reviews

    Great product

    4 out of 5, reviewed on April 14, 2018

    Keeps my baby skin moisturize whole day as he has eczema and dry skin. Smells great too!

    4
  9. Avatar

    wchvstct45
    3 reviews

    Very good for skin

    5 out of 5, reviewed on March 2, 2018

    这个冲凉和洗头很好用。我已经给我孩子用了第二支。对敏感的皮肤很好。

    5
  10. Avatar

    miaajamil65
    3 reviews

    cetaphil baby wash

    5 out of 5, reviewed on February 23, 2018

    i ‘ve been using this cetaphil for my eczema baby. it is so effective and cure the redness on my baby skin and the crusty on my baby head. very satisfies and recommended.

    5
  11. Avatar

    siffaz41
    6 reviews

    good for sensitive skin

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    baby i sgt sensitive so i used this lepas tu dia punya jadi baik n smooth. so sesiapa ade problem like my baby should try even a bit expensive. but its worth it.

    5
  12. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Bau sgt wangi & mnyegarkan

    5 out of 5, reviewed on November 15, 2017

    Baunya sgt wangi dan mnyegarkan.Saya mnggunakannya pada bayi sy.Mandian cetaphil ni mmbersihkan kulit bayi yg sensitif dgn lembut tanpa mnghilangkan kelembapan kulitnya.Mandian ni juga mngandungi kandungan losyen yg mmnbantu mnjadikan kulit bayi lebih lembut dan halus.Saya sgt sukakan teksturnya yg sgt pekat dan bnyak berbuih,tidak memedihkan mata bayi.

    5
  13. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Mandian yg membersih dan melembapkan kulit.

    5 out of 5, reviewed on November 7, 2017

    Mandian yg mngandungi 1/3 kandungan losyen.Mmg sgt melembut dan melembapkan kulit ank saya yg kering.Saya sukakan teksturnya yg pekat dan kaya dengan buih berkrim.Baunya pula sgt wangi dan mnyegarkan.Yang paling penting mandian cetaphil ni tidak mngandungi bahan2 kimia dan selamat utk kegunaan bayi.Saya sendiri pun sering mnggunakannya,ia membersihkan tanpa mngeringkn kulit saya.Sememangnya mandian yg berbaloi dibeli,harganya pun berpatutan dgn kualiti.

    5
  14. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Mandian yg melembapkan kulit bayi yg kering & sensitif

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Mandian yg melembutkan kulit bayi saya.Kulit bayi jadi lembap dan lembut bila saya memandikannya dgn mandian ni.Baunya juga sgt mnyegarkan serta bnyak berbuih.Mandian cetaphil ni mngandungi ekstrak aloe vera dan minyak almond yg membersihkan kulit bayi yg sensitif tanpa mngeringkanya.Walaupun mandian ni agak mahal dari jenama biasa,ia senemangnya pilihan yg berbaloi dgn kualitinya.

    5
  15. Avatar

    Aikoaiko25
    1053 reviews

    Very gentle on my baby

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2017

    I love the smell of this wash. Very gentle on my baby with no issues. I really like the smell and it does leave her skin silky smooth.i also will continue buy for my next baby use it.

    5
  16. Avatar

    NURELINA89
    173 reviews

    Melembapkan, Menghaluskan dan Mencerahkan Kulit Bayi

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2017

    Saya dah cuba Cetaphil Baby Ultra Moisturising Bath & Wash..Memang awesome sgt2!!!Bau wangi sgt2..Kulit bayi saya jadi lembut, halus dan juga cerah..Para Ibu wajib cuba produk yang bagus ini..Walaupun harga nya sedikit mahal, tapi saya sangat berpuas hati dengan hasilnya!!

    5
  17. Avatar

    cre8tone
    19 reviews

    Very moisturized

    5 out of 5, reviewed on November 27, 2016

    This bath and wash is super ultra moisturizing. It contains 1/3 lotion, it is tear free, soap free, hypoallergenic, and pH balanced. It contains aloe vera and almond oil. Gently cleanse baby’s delicate skin without drying. It is suitable for infant as well. It contains 0% paraben, mineral oils, animal origin ingredients.. Very great for babies.. Of course, adults can use it too as I personally love it very much, too!

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...