Product Details

Description

Oppo A71 smartphone was launched in September 2017. The phone comes with a 5.20-inch touchscreen display with a resolution of 720 pixels by 1280 pixels.

The Oppo A71 is powered by 1.5GHz octa-core MediaTek MT6750 processor and it comes with 3GB of RAM. The phone packs 16GB of internal storage that can be expanded up to 256GB via a microSD card. As far as the cameras are concerned, the Oppo A71 packs a 13-megapixel primary camera on the rear and a 5-megapixel front shooter for selfies.

The Oppo A71 runs Android 7.1 and is powered by a 3000mAh non-removable battery. It measures 148.10 x 73.80 x 7.60 (height x width x thickness) and weigh 137.00 grams.

The Oppo A71 is a dual SIM (GSM and GSM) smartphone that accepts Nano-SIM and Nano-SIM. Connectivity options include Wi-Fi, GPS, Bluetooth, USB OTG, 3G, and 4G. Sensors on the phone include Compass Magnetometer, Proximity sensor, Accelerometer and Ambient light sensor.

  1. Avatar

    alhadi678609
    3 reviews

    OPPO A71 Yg menggilakan si pengguna

    5 out of 5, reviewed on November 7, 2018

    Oppo A71 inilah hp pertama Yg canggih sy beli..Yg membuat sy tertarik Dgn nya adlh camera Yg cukup terang Dan jelas bila shot imej..sesuai utk kaki selfie Mcm sy ni..Yg paling best applikasi Sprt maps,Waze Dan online game sgt2 laju bila diaktifkan…ini lah hp pertama Dan Yg paling sy sayang.. Love u OPPO A71..semoga brands oppo lebih maju Dan truskan Dgn model2 hp oppo Yg trbaik..good job oppo

    5
  2. Avatar

    NORAZEZUL31
    2 reviews

    Oppo A71 sgt bgs

    5 out of 5, reviewed on October 16, 2018

    Oppo A71 mempunyai 3gb ram. Hpone ini bole di gunakan untuk bermain game online seperti mobile legend dan pubg. Ia juga bole menggunakan pelbagai apps dengan lancar seperi gmaps, waze, grab, fitness dan lain-lain. Bateri tahan sehari jika tidak guna apps peta, facebook dan game. Apps yang di download hanya boleh di simpan di memori dalaman. Jadi, kena pilih oppo yang memori dalaman yang banyak untuk download apps yang banyak guna memori. Jika memori dalaman sudah hampir penuh, pindahkan video, foto dan dokumen anda ke memori luaran. Kamera depan dan belakang agak jelas. Tidak sesuai untuk mereka yang memntingkan gambar yang sangat cantik. Bunyi speaker juga tidak terlalu kuat dan perlahan. Anda tidak boleh dengar bunyi dari speaker jika berada di sebelah treler. Skrinnya sedang sahaja. Tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil. Anda juga senang mengecas telefon ini kerana menggunakan kabel universal. Jadi boleh cas guna pengecas samsung juga.

    5
  3. Avatar

    Irischyn27
    3 reviews

    Oppo Tidak Sangkah

    4 out of 5, reviewed on August 16, 2018

    Sebelum memiliki oppo A71 saya selalu akan guna handpone jenama samsung saja. Tapi baru ni saya baru tukar Oppo a71 tidak sangka ram handphone begitu besar dan tidak membebankan camera juga dapat tangkap gambar yang lebih jelas dan warna yang terang. Kelajuan untuk langgan internet juga laju pada samsung yang saya guna sebelum ini. Memang terbaik la..

    4
  4. Avatar

    Mimiyoe56
    11 reviews

    Oppo is the best

    5 out of 5, reviewed on May 7, 2018

    Suka sangat pakai phone ni. camera cantik, x cepat hang. Ram pun besar boleh install macam² ?. Apa² pun oppo memang double wow

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...