Mama’s Choice Stretch Mark Cream
Mama’s Choice Stretch Mark Cream

Mama’s Choice Stretch Mark Cream

Product Details

Mama’s Choice Stretch Mark Cream is specifically designed for pregnant or postpartum mothers to help them overcome the problem of stretch marks. This cream treats and removes scars on the skin, particularly the abdomen, and is safe to use, guaranteed halal, and made with natural components that are nutritious for skin health.

Mark Mama’s Choice Stretch Cream is designed with the biochemical innovation of lipobelle soyaglycone, a soybean extract as the primary component that promotes general skin health. This substance stimulates the creation of skin collagen, hence assisting in the restoration and repair of the effects of minor stretches that create scarring on the skin. This substance also thickens the skin by up to 12% and keeps the skin from becoming too elastic when the abdomen grows during pregnancy. This substance has been carefully designed to prevent skin wrinkles while also increasing hydration and skin softness.

Mama’s Choice Stretch Cream is also made from aloe vera leaves, which are abundant in vitamins A, E, magnesium, and zinc, and it helps to soothe and treat skin irritation. Shea butter, which has anti-inflammatory properties and protects the skin, keeping the skin supple, allowing it to stay smooth and healthy. Another major ingredient, olive oil, is an antioxidant that protects the skin and provides natural smoothness, whereas jojoba oil keeps the skin supple and elasticity.

The non-greasy cream’s texture is easily absorbed and non-sticky, making it suited for daily use. This stretch scar lotion is completely safe for pregnant, nursing, and postpartum women to use, and it is affordably priced.

Mama’s Choice guarantees that their stretch scar lotion is free of parabens and alcohol, that it was dermatologically designed and tested in a Singapore laboratory, and that it is hypoallergenic. It safeguards the health and safety of mothers, including those with sensitive skin.

Mark Mama’s Choice Stretch Cream should be applied to the belly and other places such as the breasts, hips, and thighs twice a day, morning and night. Massage in a circular motion to enhance blood circulation and to give a safe and gentle massage. Use in the early stages of the second trimester until at least 6 months after birth to prevent and reduce the appearance of pregnancy scars.

Krim Stretch Mark Mama’s Choice direka khas untuk ibu yang sedang hamil mahupun selepas bersalin bagi mengatasi masalah parut akibat kulit regang atau lebih dikenali sebagai stretch mark. Selamat digunakan, dijamin halal dan menggunakan bahan semula jadi yang berkhasiat untuk kesihatan kulit, krim ini membatu merawat dan menghilangkan kesan parut pada kulit khususnya bahagian perut ibu.

Krim Stretch Mark Mama’s Choice ini diformulasi daripada inovasi biokimia lipobelle soyaglycone iaitu ekstrak daripada kekacang soya sebagai bahan asas yang menjaga kesihatan kulit secara menyeluruh. Kandungan ini meningkatkan penghasilan kolagen kulit, sekali gus membantu memulih dan memperbaiki kesan regangan-regangan kecil yang menyebabkan parut pada kulit. Bahan ini juga meningkatkan ketebalan kulit sehingga 12% dan melindungi kulit daripada terlebih anjal apabila perut mengembang ketika kehamilan. Kandungan ini dirumus khas untuk mengelakkan kedutan kulit dan meningkatkan hidrasi serta kelembutan kulit.

Bahan utama lain yang turut digunakan dalam penghasilan krim Stretch Mark Mama’s Choice ialah daun lidah buaya yang kaya dengan Vitamin A, E, magnesium dan zink memberi kenyamanan dan melegakan kegatalan kulit. Kandungan shea butter yang mempunyai sifat anti-radang dan melindungi kulit pula mengekalkan kelembutan kulit agar kekal licin dan sihat. Minyak zaitun yang terkenal sebagai agen anti oksidan, melindungi kulit daripada rosak dan memberi kelembutan semula jadi manakala kandungan minyak jojoba mengekalkan keanjalan dan memelihara kekenyalan kulit.

Apa yang menarik mengenai krim Stretch Mark Mama’s Choice ialah ia kaya dengan bahan anti oksida dan komponen penghasilan kolagen yang sememangnya berguna untuk kesihatan kulit. Tekstur krim yang tidak berminyak ini mudah meresap dan tidak melekit, mesra untuk kegunaan seharian.

Dijamin 100% selamat untuk ibu hamil, ibu yang menyusu badan dan kegunaan selepas bersalin, krim parut regangan ini boleh didapati dalam harga mampu beli.

Mama’s Choice memberi jaminan bahawa krim parut regangannya bebas bahan paraben dan alkohol, direka dan diuji secara dermatologi di makmal di Singapura serta berunsur hipoalergenik. Ia memastikan keselamatan dan kesihatan ibu termasuk mereka yang mempunyai kulit sensitif.

Krim Stretch Mark Mama’s Choice adalah pilihan utama pengguna pasaran dalam talian di Singapura, Indonesia dan Thailand.

Sapu krim Stretch Mark Mama’s Choice pada bahagian perut dan bahagian lain seperti payu dara, pinggul dan paha setiap hari, pagi dan malam. Urut dalam gerakan pusingan bagi menggalakkan peredaran darah dan pastikan urutan anda lembut dan selamat. Disyorkan digunakaan pada fasa awal trisemester kedua sehingga sekurang-kurangnya 6 bulan selepas bersalin bagi mengelak dan mengurangkan kewujudan kesan parut hamil.

Facebook Page

  1. sitinadiahahmad62
    73 reviews

    The best choice!

    5 out of 5, reviewed on December 3, 2021

    Masa awal2 pregnancy dl, nadiya takpernah ad masalah stretch mark sampai la third trimester. Kulit perut nadiya sangat2 kering merekah & gatal.

    Pelbagai produk yang nadiya cuba tapi still takde perubahan. Sampai la suatu hari tu, nadiya tergerak hati untuk try Mama’s Choice Stretch Mark Cream. Ya Allah, serius menyesal tak try produk ni awl2. Tekstur yang sangat lembut & senang meresap ke dalam kulit. Alhamdullilah, kulit perut nadiya lebih lembab, parut stretch mark kian pudar & tiada lagi gatal2.

    Fyi, produk Mama’s Choice ni diyakini halal, natural dan ?% selamat especially untuk ibu2 mengandung & menyusu macam nadiya. Susah tau nak cari produk yang selamat, halal & high quality ingredients yang affordable lagi reasonable. ?

    So mummies2 yang ada masalah seperti nadiya boleh lah dapatkan produk Mama’s Choice di Lazada, Shopee & website Mama’s Choice. Selamat mencuba mommies ❤️

    5
  2. Ezzati Fatima
    18 reviews

    Sangat berkesan & halal , bersih

    5 out of 5, reviewed on November 26, 2021

    Mama’s Choice semestinya setanding dengan namanya.. Produk yg menepati pilihan ibu2 di Malaysia yg semestinya memiliki produk2 yg Selamat, Bersih dan paling penting ianya Halal!!! Mama’s Choice yg terdiri daripada produk penjagaan diri seperti pencuci muka, ubat gigi dll utk ibu mengandung. Bukan itu sahaja, malah Mama’s Choice juga memiliki Produk utk ibu2 selepas bersalin iaitu bengkung selepas bersalin..
    .
    Semestinya ramai ibu2 di luar sana sering risau akan produk2 yg mengandungi bahan2 yg mampu memudaratkan kandungan ibu..jadi produk Mama’s Choice adalah pilihan yg tepat kerananya ianya semestinya Selamat, Natural & Halal!!!
    .
    Utk Pilihan zaty pulak semestinya Mama’s Choice Stretchmark Cream yang merupakan pilihan zaty selepas bersalin.
    .
    Kenapa zaty memilih Stretchmark Cream dari Mama’s Choice ni? Haaa!!! Mama’s Choice ni merupakan Brand yg terkenal & sgt dipercayai.. Mama’s Choice terdapat banyak review yg mengatakan ianya sgt bagus!! Sebab itulah Zaty memilih stretch mark cream ini ketika dari selepas bersalin sehingga sekarang..
    .
    Selain itu, zaty sendiri mengamalkan produk2 lain dari Mama’s Choice ni tau!!! Alhamdulillah, mmg best!!
    .
    Semoga bermanfaat utk ibu2 yg nk pregnant atau bakal bersalin di luar sana.good luck mommies???

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

Sorry, no similiar product found.